Kinapuffar

Jag ar i Kinaaaa! ...

...Sa jag hoppas ni kan ursakta att jag inte anvander nagra bokstaver som endast vi svenskar anvander oss av. Hela tangentbordet ar dessutom helt ommublerat, sa jag ar ganska stolt over mig sj att jag tar mig i kragen i skriver det har! (Pa tal om det far ni garna lasa min resedagbok dar jag heter Nellenoa, den e inte allt for lang *piiiik*)

Det ar riktigt smutt har i Kina (och pa tal om smutt sa forvantar jag mig att jag ska fa en hundring nar jag kommer hem)! Las om det i resedagboken, for jag orkar inte repetera allt.

Men ni dar hemma, vill bara halsa er att jag saknar er! Kineser ar roliga, men inte lika talfora pa ett forstaeligt satt som ni!

Sockertoppen, langtar efter din sothet och godhet! Kineser ar langt ifran sota

Haggan, du e fan en rolig hagga! Kineser ar roliga, men man skrattar snarare at dem, o inte med dem! Iofs skrattar jag at dig ocksa... men, men!

Kinapuffar fran Nudelmonstet!




Avskedet

Nu pyser jag... hade tänkt fånga världen, låta världen fånga mig. I och med det ska jag få insikt i vad jag ska göra med resten av mitt lilla stora liv.

Kommer sakna min knodd! Bäst är han! Förstår inte hur han orkar med mig ibland, men tydligen gör att han. Och värst av allt verkar han göra det med nöje. Puss på dig, vad jag kommer sakna! Förstår nog inte riktigt hur jobbigt det kommer bli utan dig!

Sedan min lilla fruga som ligger hemma och hostar i den tomma lilla lägenheten. Fy vad jag kommer sakna dig! Ghaaaaaaaaaa...!!! 

Men nog med det, jag ska nu ägna mig åt att bli uppfylld av nya upplevelser och synvinklar på saker och ting. Kanske blir jag en bättre människa? Eller kanske en sämre? Hur man nu definierar det...?

Men alla ni söta pinglor som är kvar här hemma i mörka typiska Sverige, jag kommer sakna er! Vi träffas åter när jag kommer tillbaka! Om ni är kvar då vill säga, men det kan endast framtiden bestämma.

Nu ska jag röjja världen!

PUSSARRR!


Konsten att ta ledigt

Jag vaknar och märker hur mitt huvud dunkar och hur halsen tjocknar för varje andetag. Förstår med ens varför jag inte sovit så värst bra. Tar mig med möda upp ur sängen när snoozen gått till maxtiden och jag egentligen har fasligt bråttom. Nu blir det jobbigt att hinna till jobbet.

Frukosten var redan färdig i köket, tack och lov. Där tjänade jag någon stressminut. Känns skönt att låta teet värma den ömmande halsen. Mycket till konversation med familjemedlemmar är inte på tal, vilket inte brukar vara etta på hitlistan iaf så här på morgonen. Men så säger min kära mor plötsligt något som inte ens funnits i mina tankar tidigare den morgonen, "men Eleonora, är det inte bäst att du tar ledigt idag och sover ut ordentligt, så där kan du ju inte jobba".

                                                                                         *pling*

Vadå "ta ledigt"? Kopplar först inte vad hon menar, sedan minns jag vad det innebär. Men var det verkligen möjligt? Har jag råd att ta ledigt? Hur ska jobbet klara sig utan mig? En dag utan Eleonora på jobbet utan att världen går under???

Jag överväger saken med flera personer i köket. Lyssnar till olika åsikter. Men alla verkar de överens. Eleonora borde ta ledigt. Med ens sitter jag med en telefon i handen och på andra sidan tråden hör jag hur min personalchef svarar:

- ICA Kvantum, Linda

- Ja, hej Linda, det är Eleonora, 
svarar jag med en rosslig svag röst, nu är det så att jag vaknade sjuk i morse. Min röst är nästan helt borta och mitt huvud är inte heller på topp. Tror inte jag klarar av att jobba idag dessvärre.

- ÅÅååh nej!
Svarar Linda som har svårt att dölja besvikelser.

Jag försöker rädda situationen med förklaringen att om jag får sova ut en dag så kommer jag jobba effektivt resten av veckan. Hör en suck på andra sidan och hör sedan Linda säga

- Ja då, det går bra, krya på dig nu

- Tack, hoppas det löser sig!

- Hoppas jag med, ha det bra

- Tack det samma

*klick*

Se där, det är alltså så man tar ledigt.

 



174209-9

En liten inflikning bara