Home sweet home..?

Mamma är min pimp

Den kommentaren kommer sitta etsad i mitt huvud för en lång tid framåt.

Är hemma i Stockholm! Hade tänkt att kirra körkortet nu på tisdag.

JA!!! Jag berättar för er vilken dag jag har uppkörning. Va fan, det går som det går ju! Kuggar jag så är jag inte den första. Dessutom kan jag skylla på att jag inte kört på snart två månader. Just därför måste jag klara det... I have to be the BEST!

Trots att man är hemma i Stockholm så saknar jag faktiskt "hemma i Piteå". Trott det eller ej era jevla 08or som tyckte jag var dum i huvet! Men jag tycker om er ändå.

Älskar min knäppa famlij. Just för att det pirrar lite av lycka när ni gör de där sjuka sakerna som annars bara jag gör. Ja lillasyster, för att vara de snyggaste systrarna i hela världen så är vi jevligt fula.

Pitemänniskor. Utan er hade jag nog funderat på att återvända till 08land. Det gick ju lite snabbt där för att jag skulle fatta vad som hände. U make my Pite, så att säga.

Sen har vi ju inte sett allt den lilla byn har att erbjuda ännu!

xoxoxo - för en bättre värld


Jokkmok- lite mer norrland

Var i Jokkmokk i helgen.

GOA NORRLÄNNINGAR VA KUL JAG HADE!

Det var lite på impuls jag valde att åka med två musiker till ett 30årskalas i Jokkmokk. Inte viste jag att det låg 20 mil bort! It ended up in a road trip, så att säga...

Resan ringlade sig fram på vägarna i de stora skogarna som såg ut att stå i brand av alla vackra höstfärger. Sällskapet stannade då och då för att ta en rökpaus. Här var det inte bråttom inte, speciellt som natten innan med rockfest inte hade varit helt lugn. Var tvugna att stanna på en bensinmack för att få beskrivning av den sista biten till "den gamla röda träkyrkan". Första motfrågan vi fick var "ska ni tä hotälle?". Men det skulle vi ju int!

Väl framme möttes vi (eller jag, av nån konstig anledning) av "VM-guld, VM-guld, VM-GUUUUUULD". Fint mottagande med nävar som direkt slängdes fram för att hälsa på det nya tillskottet i kretsen (jag var den enda som inte kände nån där). Fick genast något att prata om med min granne som verkade intresserad av det mesta (ja, norrlänningar är pratsamma och glättiga!). För att få en extra fin start på kvällen så blev det snart bastu! UNDERBART! Kall öl och bastu i trevligt sällskap. Kan det bli bättre? Det blev inte heller det enda bastutillfället den kvällen.

Som extra krydda visade det sig att halva sällskapet var musikaliska begåvningar vilket innebar grymt kul o bra livemusik under hela kvällen med stort deltagande från hela gänget. De påhittiga lekarna som alla deltog eldigt i gjorde också att den härliga stämningen höjdes. Länge sedan man träffa på så glatt och lättsamt folk.

Dagen efter ägnade vi åt att städa huset "meddans chaufförernas hjärnor lättade lite) och firade sedan loss med en svettig pizza. På väg mot pizzerian bjöds vi även på en rundtur i Jokkmokk. Den tog ca tio minuter.

Eftersom vi under städningen redan hade ätit Jokkmokk(Falu)korv och torkat renhjärta (som värden självklart hade i frysen) så fick vi kämpa i oss pizzorna (som var "EXTRA" stora). Tänk vilken matkultur jag fick möta i Jokkmokk! Och tänka sig vilka trevliga urinvånare! Det hade man ju inte trorr...

Jokkmokk nästa...?!

"Vill du ha lite öl--*haassch...*"

Klicket

"Det sa bara klick"

Hört det uttrycket kanske? Kanske önskar att det är du själv som får säga det? Kanske betyder det att man hittat den rätta? Kanske riktig kärlek?

Bla, bla, bla....

Så sentimentalt det blev nu. Lite väl flickdrömsaktigt. Men är det inte det där "klicket" alla går och väntar på? Kan "höga krav" bestämma över om det ska säga klick eller ej? Neeeeeeee... det tror jag inte. Är man kär så är man kär. Då spelar det ingen roll om personen i fråga är helknas och tycker om helt andra sakerän vad du själv gör. Säger kemin att du är kär så är du. "Kärleken är blind"! Är det inte så? Och "kärlek övervinner allt"! Så är det ju! Eller?

"Kärlek övervinner allt"...

...BULLSHIT!

Det finns faktiskt saker kärlek inte kan övervinna. Det är livet. Hur mycket man än vill så gör omständigheterna att det inte alltid funkar. Vist kan kärleken bestå, men vinner gör den inte. Det är ju synd.  Speciellt om kroppen då äntligen fått för sig att kemin stämmer. Och så gåååår det inte!

Det ska inte vara lätt här i livet. Då lär man sig inte uppskatta saker och ting.

Nollning

Ett bra påfund!

För att man ska lära känna varandra riktigt bra i en grupp så måste man börja med att överträda alla gränser. Sedan finns det inget som kan stoppa en från att visa sitt riktiga jag. För att kunna överträda dessa gränser krävs det någon som kan ge en en kick i baken. Denna kick kallas "nollning". Kickarna i de t här fallet kallas "phösare".

Lyssna inte till allt skitsnack!

Nollning kan ses som ett kränkande och barnsligt påfund där nya elever tvingas göra dumma saker mot sin vilja pga grupptrycket. Det är fel. Iaf i Piteås fall. Vist kan man bli pushad till att göra saker man annars skulle sagt nej till, men vad är det för fel i det?! Tänk vilken befrielse! Att få göra knäppa saker med andra och samtidigt skratta åt det. Ta vara på möjligheten att leva ut lite knaserier! Man mår så mycket bättre efteråt. Trots förkylningen efter att ha badat i en fontän och sedan sprungit runt enbart iklädd en svart sopsäck.

http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=76153&arkiv=False

Nollning samansvetsar och skapar möjlighet till att lära känna nya människor.

Dessutom är det jävligt roliga fester!!

http://www.pixbox.se/usr_show_id89669_page0_order1.html



Uppdrag till Nollor:


Uppdrag man kan göra flera gånger:
  1. Armbrytning med en pitebo
  2. Dansa med en pitebo
  3. Vaxa benen (killar)
  4. Raka alla hår (plus poäng för polerat/vaxat huvud)
  5. Helkroppsmålning
  6. Bada i fontän
  7. Hitta en röd VOLVO kombi
  8. Ha alsång i Småstaden med minst 5 stycken pitebor som sjunger med
  9. Posera i ett skyltfönster
  10. Massera Phösare
  11. Anordna ett låtsasbröllop med två utomstående vittnen (plus för vigselbevis)
  12. FIxa ett pantokvitto på minst 5 kronor
  13. Byt kläder med en nolla i din grupp
  14. Vinn mot en taxichaufför i sten, sax och påse
  15. Hoppa hage med en pitebo (rita banan själv)
  16. Fläta någons hår
  17. Åt upp ett moln

Uppdra man kan göra en gång:
  1. Luciatåg på COOP
  2. Praoa på Shell
  3. Aerobics med minst 3 stycken pitebor
  4. Spring Storgatan ner i kläder/underkläder/naken (från nya gallerian till BOKIA) och skrik "jag är en NOLLA!!!"
  5. Gör en lagskulptur/maskot/monument
  6. Spela upp en scen ur titanic eller Grease på Scenen vid Byxtorget
  7. Måla ALLA naglar i gruppen gröna
  8. Framför en soldans med bar överkropp på scenen på Byxtorget
  9. Färga håret i din nollebrickas färg

HA MED TILLBAKA TILL KÅREN:

Ett äpple, en enkrona, ett snöre på 20 meter, en hink med vatten i, en rak pinne som är minst en meter lång.


Den nya starten i det nya livet

Har börjat studera kandidatsutbildningen "Upplevelseproduktion" i Piteå.

1. När?
2. Hur?
3. Varför?

Två veckor efter hemkomst från jorden-runt-resan, under intensivkursen i körning. Det var då en närstående i familjen klargjorde att det var dags för mig att ta tag i mitt liv. Parasit vill ju ingen vara. En vecka senare sökte jag till utbildningen "Upplevelseproduktion". Som skräddarsydd efter den lite flummiga mångsysslaren Eleonora som gillar projekt! Två veckor senare blev Eleonora antagen. Började söka bostad via blocket och annonser eftersom det inte fanns några studentbostäder tillgängliga. En vecka senare åkte jag till Pite för att titta på bostad, för att flytta in. Detta var den 28 augusti 2007.

http://www.ltu.se/mom/d3116/d3095/d3937