Insikternas walk about

Sommaren fortgår i maka takt. Jag har verkligen haft ledigt. Tiden har fyllts med kalas, fika, bad, shopping, mys, lite andra småaktiviteter och faktiskt lite hästarbete.

Men nu får det vara nog!

Igår gjorde jag en walk about, en sådan där som Crocodile Dundee gör lite då och då, för att få vara sig själv och för sig själv för en stund. Fast utan ölen nu då, för en gångs skull...
Efter nästan fem timmar hade jag koll på skogarna runt omkring. De skogarna jag kunde utan och innan på den tiden jag och min vapendragare gjorde heldagarsfärder på hästrygg för att hitta nya marker att nyttja. Det har hänt en hel del sedan dess. Kan numera konstatera att trots vårt välutvecklade lyxsamhälle så kan vi bygga sjukt fula hus. Om vi nu ska bygga många nya hus på landsbygden, varför kan man då inte bygga hus som passar in i miljön? Priset tar nog "De moderna bostadsområdena" som ploppar upp på en vecka. Jag trodde den typen av husbyggen gjordes på 60-talet...?
Men så länge "min sjö" och "mitt badställe" finns kvar orört så kan jag nöja mig för en stund. Sen så måste ridbarnen ha någonstans att leka också, så de får det lika roligt som jag hade när jag var liten...

Med walk abouten insåg jag att jag nått mitt mål med hela den här en och en halv månaden långa semestern; att varva ner! Jag gjorde något "helt onödigt" och opretentiöst totalt utan tidsramar. Klockan tittade jag inte ens på. Jag gick för att det var skönt. Jag gick för att det var fint väder, fina vyer och för att det luktade gott. Inte för att motionera, inte för att "det är bra för mig", även om det kom med på köpet. Jag gick för att jag hade lust!

Så nu är det dags för nya tag! Väntar på svar från ett alternativt jobb som helt oväntat ploppade upp. Ska bli riktigt kul att kunna bidra med något igen! Sen åker jag till Fuerteventura den 5e augusti. Kommer att bli nästan två veckor med surfing, road trips och party... Ska bli sjukt roligt! Det är något jag verkligen behöver! Att få åka iväg utomlands igen helt på ens egna villkor, ensam... mmmmm...!!

Men innan dess ska jag hinna med en hel del Rålis, grillkalas och annat gött! Sthlms-trakterna är ju gör goa också


Skulle kunnat haft en bild av mig här för att visa hur jag såg ut på min walk about, men eftersom jag inte äger en kamera eller hade fotogarfering i åtanke (iaf inte av mig själv) så finns inga bildpresentationer. Men jag kan ge en beskrivning så får ni visualisera själva!

"
  • Spretig hårknut med massa solblekta slingor (efter promenadera mellan centrum och föräldrahemmet på fem kilometer)
  • Pappas gigantiska pilotisar från 70-talet (?) med rejäla silverbågar och lila-blå-aktigt glas (oki, jag älskar dem)
  • En gul-rosa-blå-randig bikini (det var väldigt varmt så det tunna gulblekta linnet åkte snart av och knöts fast i ena axelrämmen på väskan eftersom jag inte orkade lägga ner den I väskan)
  • Blå, mjuka shorts med små vita ränder och blommor på (ett american eagle kap köpta på outlet i usa tills jag upptäckte att de tänjer ut sig till dubbla storleken efter en timmes användning)
  • Ett rödaktikt, flätat läderskärp som håller uppe shortsen
  • Min lillasysters schackrutiga ballerinaskor med rem runt ankeln (mjuka och sköna, men jag fick en aningens ömma fötter efter fem timmar... kanske inte gjorde för vandring)
  • En grön, sliten eastpak-ryggsäck som jag inte vet ursprunget på
"

Väskans innehåll:
- en babyblå hoodtröja som är alldeles för kort (precis så som amerikanarna vill ha det)
- mobiltelefon (vilken jag förlängde mitt bredbandsabonemang med under walk abouten... försäljaren lät fruktansvärt gay)
- en bok jag fått låna av min mor (om en aferikansk, kvinnlig privatdetektiv)
- SvD (som blivit eftersänd från Pite till föräldrahemmet)
- vattenflaska (från Stockholms Studenters IF)
- frukt (plockade även blåbär på vägen)
- en stor babyblå badhanduk (som efter badet fick hänga i axelremmarna eftersom den var fuktig)

En klar bild?


Sommaralkis

-Vackert väder
-Trevligt folk
-Ledighet
-Långa nätter
-Skärgården

-VIN, ÖL, DRINKAR, NUBBE

Det är kombinationen som gör sommaren

Beach'08 släng dig i väggen, här kommer SOMMARALKIS 2008!
Så kära vänner och bekanta, förena er gärna och följ detta ledord. Tillsammans kommer vi få en fantastisk sommar!

xx